Nieuw – mijn dagboek op een nieuw adres!

 

ilja 30-01-17 om 16.15Voor wie mijn teksten nog leest /me kent:

Ik ben verhuisd! En daarom heb ik lang niet geblogd. Aangezien ik niet meer zo goed overweg kon met een huis op één van de steilste hellingen van Nederland (ik weet dat dat al snel zo is, weliswaar in Zuid-Limburg), wonen we nu op een andere, vlakkere plek. Over dat dagboek als in de titel vermeld, mijn uitleg. Het gaat over:

Mijn leven met MS en wat mindfulness en andere zaken daarbij doen

Je hebt misschien wel wat van me gelezen, dus je weet dat ik secundair-MS heb. Het feit dat ik meer werk wil maken in dagboekvorm, leg ik je uit. Pas had ik in een intake voor HersenZ een gesprek met een revalidatie-arts (of was het de psycholoog? Ik weet het niet meer). Ze vroeg me of ik hobby’s heb. Het worden er steeds minder, maar ik schrijf graag. Aan haar heb ik het benoemd als een soort dagboek. Schrijven met een pen laat mijn fijne motoriek niet meer toe. Bloggen wel. Lees dus maar mee in mijn dagboek. Ik concentreer me daarin op mijn leven als MS-patient en hoe bepaalde ontwikkelingen daarin meespelen. MS kent (nog) geen geneesmiddel. Toch hoop ik op een toekomstig leven als gezond persoon smiley(o, illusie).

Daarbuiten probeer ik nu zo goed mogelijk de strijd aan te gaan tegen de ziekte. Eén winstpunt heeft het me al opgeleverd en dat is mijn ervaring met mindfulness. Dat is een winstpunt dat ik jou, ziek of niet absoluut zou gunnen. Daar zal ik zeker nog vaker op terugkomen.

Een dagboek suggereert veel persoonlijke gevoelszaken. Maar alle sores en rotzooi onthoud ik je hier. Die blijven in mijn hoofd.

Een dagboek is frequenter leesbaar dan twee keer per week

Beloofd is beloofd. Tot gauw!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie, mindfulness met de tags , , . Bookmark de permalink.

3 reacties op Nieuw – mijn dagboek op een nieuw adres!

 1. Gerrits Maria schreef:

  Dag Ilja,
  Erg blij dat je er weer bent….. ik heb je (berichten) gemist!
  Liefs, Maria

 2. Maxine schreef:

  Dag Ilja,

  Jeetje, jullie zijn verhuisd. Hopelijk een fijne plek met meer comfort voor jou.
  En dat geneesmiddel… Ik volg een Brabander die recent in Mexico is geweest voor een behandeling. Ook voor SP. Zie op Facebook, never stop running.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.