Online overleggen

Sommige zaken zijn verbeterd

Zo hoeven we door de pandemie minder te reizen, hebben we kantoor aan huis, hebben we minder ‘verplichtingen’ van feestjes en andere bijeenkomsten, minder files. En daarnaast zijn er nog meer na- dan voordelen. Zoals niet meer winkelen, in de kroeg en zoals in mijn geval moeite met online overleg. Ik geloof dat mijn ziekte het erger maakt. Ik ben een soort digibeet. Omdat ik al sinds 2012 niet meer werk, kan ik niet blindtypen, weet ik weinig van online-zaken. Het kan ook komen door de beperking van mijn zieke hersenen. Ik vergeet veel enkan me moeilijk concentreren.

Een test

Omdat ik tocht wel ambities heb om voor mezelf en anderen iets goeds te doen, bied ik als vrijwilliger aan andere vrijwilligers en medewerkers de stichting ‘GIPS – spelen en leren’ mindfulness online aan. Het gaat, met veel drempels. Zo lukt het me niet altijd online. Ik heb afgesproken met iemand dat hij mij kan bezoeken omdat hij dat gezien zijn beperkingen liever doet dan online. We hebben allemaal onze beperkingen, moeten regelmatig medisch ondersteund worden, hebben vaak ziekenhuisafspraken te gaan. Ik ook.

Gratis?

Jammer, maar mensen haken vaak voortijdig af. Kom dat door de vrijblijvendheid? Zegt iemand een online afspraak makkelijk af? Deze test is goed bedoeld, maar past niet zo bij mij. Ik ben aanspreekbaar en benaderbaar, maar na deze test is geen herhaling vatbaar.

Goed geprobeerd, maar…

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.