Open Coffee Club – met welk doel?

Ik was vandaag, sinds langere tijd, bij een bijeenkomst van de Open Coffee Club in Maastricht. Ik was er al twee keer eerder geweest, ongeveer een jaar geleden. Het idee en de praktijk van toen sprak me aan. Voor wie het niet kent, de Open Coffee Club is een bijeenkomst elke maand voor iedere belangstellende professional. In veel gevallen zijn dat zelfstandigen die graag een kopje ochtendkoffie met anderen drinken. Ik dacht dat netwerken het centrale doel van deze beweging was. Een jaar geleden was ik er alleen en ik had tegelijk veel contacten met mensen. Ik kwam er onder meer een oude klasgenote van de basisschool tegen, mensen die met dezelfde zaken bezig zijn als ik en andere mensen met leuke verhalen. Nog een keer gaan, dacht ik. Nu kan het weer. Ik was er weer alleen. Maar dat moet geen probleem zijn bij netwerkbijeenkomsten, dacht ik. Dat bleek een vergissing. Het leek alsof ik de enige was die alleen was. Alle anderen leken met bekenden of met collega’s in een aangenaam gesprek verwikkeld.

Ik ben een beetje verlegen dus ik dook er niet zo meteen tussen. Ik stond daar, bekeek de aanwezigen en de toegang tot het cafe en vroeg me af:

  • Ben ik de enige die alleen is?
  • Zijn de aanwezigen elke maand hier?
  • Is er een ander doel voor de Open Coffee Club dan netwerken?
  • Willen we allemaal beter de bekende weg bewandelen dan een vreemde?
  • Doe ik het gewoon niet goed?

Misschien is die laatste, persoonlijke vraag de beste. Ik hoef in ieder geval niet meer zo nodig die tocht te maken. Al moet gezegd worden dat de koffie wel lekker was! 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.