Over de elementen van mindfulness

Ik had het in mijn vorige blog over ‘van doen naar zijn’ en van ‘denken naar voelen’ over mindfulness. Deze inzichten zijn ook terug te vinden in de 7 elementen waar mindfulness voor staat. Ik pik er wat uit:

Niet gehecht zijn

‘Vermijd betekenisverlening aan gedachten en gevoelens, en vermijd het om gedachten aan gevoelens te koppelen. Laat ze in plaats daarvan binnenkomen zonder ze aan iets te verbinden. Observeer ze precies zoals ze op dat moment bij je opkomen.’

hechting

 

 

 

Hierin wortdt letterlijk aandacht besteed aan denken en voelen. Wat hierin wel heel duidelijk naar voren komt, is de menselijke gewoonte om gedachten aan gevoelens te koppelen. Dat doen we. Dat blijft zo. Maar ík heb, met beoefening van mindfulness wél de keuze gekregen om dat los te laten. Daar ben ík blij mee.

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.