Over gezonde en én lekkere voeding – en over hoe je dat maakt (2)

tortilla

Ik vertelde je in mijn vorige bericht over lekkere voeding voor de lunch, van wat na het avondeten is overgebleven. Ik vertel je zo meer. Weet, dat ik alles baseer op mijn intuïtie. Die is gelinkt aan MS, dat kan niet anders. Ik zorg daarom ook voor snelle, makkelijke gerechten. ‘Gewone’ mensen kunnen daar overigens ook van genieten. We (het hele gezin) hebben gisteren taco’s en tortilla’s gegeten. Hoe ik dat doe:

 Mexicaanse taco’s en / of tortillas

De ingrediënten voor taco’s en / of tortillas:

  • 1 ui
  • knoflook
  • 1 paprika
  • 2 el olijfolie
  • gepelde tomaten
  • een Spaanse peper (die kun je bij de supermarkt kopen of heel makkelijk zelf kweken)
  • komijnzaad
  • gemalen koriander
  • 1 el rietsuiker
  • tofu (makkelijk: kruimgehakt van de vegetarische slager
  • slablaadjes, schoongemaakt
  • taco’s en/of tortillas

Bereidingswijze: snijd de ui, de paprika en de knoflook klein. Fruit alles in de olijfolie in een braadpan. Voeg gepelde tomaten, de kruiden en de suiker toe. Roer alles door elkaar. Voeg wat er zeezout en water toe en laat alles even goed doorkoken.

Snijd ondertussen de sla en verwarm de tofu of het kruimgehakt. Verwarm ook de taco’s en /of tortilla’s volgen het recept van de verpakking.

Serveer de taco’s, tortillas, torillasaus, sla, tofu/vegetarisch kruimgehakt in aparte bakjes zodat iedere tafelgenoot zelf kan kiezen hoe haar of zijn taco / tortilla eruit ziet.

We maken er vaak guacamole bij. Ook dat kan vrij simpel: pers een citroen en schil een avocado. Doe beide met 4 el. tortillasaus (zie recept hierboven) in een kom en mix de ingediēnten met een staafmixer tot guracamole.taco

 

Voor de lunch: van overblijfselen tot Mexicaanse soep

Vandaag heb ik voor de lunch van de overblijfselen van het eten van gisteren Mexicaanse soep gemaakt.  Zo kun je dat maken:

Voeg bouillon (het recept voor groenteboullon heb ik je geven) bij de tortillasaus en warm het op. Taco’s en / of tortillas kunnen erbij, maar ook brood. De overgebleven guacamole kan ook dienen als brood beleg. Deze soep kun je ook, bedekt mmet torillachips en kaas erop, in de oven zetten en even laten smelten (de kaas).

In ieder geval: Smakelijk eten!

soep

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.