Over gezonde en én lekkere voeding

Even los van MS

Dat ik ziek ben, weet je waarschijnlijk al. Maar ik wil jou, misschien ben je niet ziek, meer vertellen waar je misschien iets mee wilt of kunt. Ik had het eerder al over het belang (én plezier) van bewegen voor iedereen. Achteraf denk ik dat gezond eten me ook heeft geholpen bij het rekken van de ziekte MS. Ik kreeg pas de diagnose 13 jaar na mijn eerste schub.

Nieuws heeft me geholpen

In de jaren 90 van de vorige eeuw beheerste onder meer de gekke koeien-ziekte het nieuws. En er was van alles mis met varkensvlees. Later was er opeens sprake van de plofkip. B en ik spraken af dat we wilden proberen om het vlees te laten staan. En tóch lekker eten. vlees

Dat beviel goed

Sindsdien eten en koken we lekker en gezond (daarvoor ook, hoor, maar daarna nóg beter). Dat lijkt wel de reden te zijn voor de relatief weinig problemen die ik heb gehad met relaps-remitting MS. En daarbij, ik heb een tijd geprobeerd om ‘normaal’ te eten, maar ik was het veel te goed gewend.

vis

Ik ben dus (in principe) geen principieel vegetariër. Ik eet bijvoorbeeld wel vis. Maar ook daarbij alleen maar vis die vet en wild is. Ik weet niet of we duur eten. Ik denk dat wel meevalt.

In volgende blogs lees je meer over wat dat inhoudt.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.