#Politiek-bestuurlijke sensitiviteit 1 – een goed gesprek tussen partijen

Bij elke blog plaats ik een droedel die bij mijn verhaal past. Dit is droedel 6.

Ben jij ambtenaar? Ben je politicus? Vraag jij je ook wel eens af hoe het overheidsapparaat functioneert? Wij van Play-Time Visie Beleid Actie hebben er 0ns in verdiept, zowel in studie als in ervaring.

Ambtenaren zijn experts op hun werkgebied

Zij hebben een beeld van wat wel en niet werkt. Zij hebben vaak ervaring in hun dagelijkse bezigheden. Zij hebben de opdracht om samen te werken met hun bestuurder. Die wordt eenmaal per vier jaar gekozen.

Bestuurders vertegenwoordigen de mening van hun achterban

Zij hebben een beeld van wat hun achterban wil. Zij willen dat in praktijk brengen. Zij willen aan hun achterban laten zien dat ze waar krijgen voor hun stem. Zij worden vaak als bestuurder naar voren geschoven vanwege hun expertise, niet altijd. Zij verlengen soms hun zittingstijd, niet altijd.

Ik vertel je niets nieuws, denk ik. Hoe hiermee om te gaan, vraagt misschien wel wat extra aandacht. Bij Play-Time (www.trainen.org) organiseren we op 24 en 25 september (met een terugkomdag in 2012) de cursus Politiek-Bestuurlijke Sensitiviteit (PBS).

Waarom een cursus Politiek-Bestuurlijke sensitiviteit?

Wat misschien niet nieuw was voor jou, kan misschien wel ingewikkeld zijn. Want, hoe communiceren verschillende partijen met elkaar? Hoe werken ze samen en houden ze toch redelijk vast aan hun rol? In de cursus PBS besteden we aandacht aan de verschillende “arena’s” waarmee we te maken krijgen. We bespreken ook de verschillende bestuursstijlen die er bestaan. Waar de ene bestuurder duidelijk voor ogen heeft wat hij of zij wil, is de ander misschien meer bereid om in overleg en onderhandeling met ambtenaren te werken. Verder is er veel gelegenheid voor uitwisseling tussen en analyse van hoe een goed gesprek tussen twee partijen kan plaatsvinden.

Klinkt het interessant voor je? Wil je er meer van weten? Meld je aan of stel je vragen aan ons!

Lees ook: Politiek-Bestuurlijke sensitiviteit – In gesprek met bestuurder en ambtelijk apparaat

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.