Regelmatige meditatie verandert het brein

brein

Ik mediteer dagelijks, ongeveer een half uur. Twee geneeskundigen die veel weten van MS (Terry Wahls en George Jellinek), adviseren dat. MS  is een chronische ziekte die vooral invloed heeft op de hersenen en zenuwstelsels in het lichaam. Regelmatige meditatie heeft een positieve invloed op de ziekte. Ook op ‘gewone’ mensen heeft meditatie een positieve invloed.

Mediteer jij ook liever niet?

Ik begrijp dat. Maar let op. Inmiddels is er veel veranderd.Vroeger zaten we in de rij, meditatief, in de kerk. Vroeger deden we meditatieve arbeid. Nu niet meer zo. We zijn online, kijken tv. Er zijn veel meer mensen die lijden aan depressieve kwalen.

Meditatie heeft een positieve invloed op het brein

Herhaaldelijk mediteren leidt tot blijvende veranderingen in de activiteit van de hersenen. Dat is gemeten door wetenschappers. Zoek het maar eens op op internet. Daarnaast doe ik het graag. Ik kan en wil het alleen niet zelfstandig. Ik zoek altijd geleide meditaties (meestal op internet) op. Het helpt  me om geïnspireerd aan de gang te gaan door de stem van anderen en om de aandacht erbij te houden.

Ik leid ook graag meditaties voor anderen. En ik doe dan wel mee. Ik mediteer mee.

Wil je meer weten over meditatie?

Mindfulness biedt een aangennaam inzicht in meditatie en meer. Het laat ook zien dat 100% aandacht voor niet denken, piekeren e.d. niet mogelijk is. Het is zelfs menselijk en niet iets om jezelf fout over te maken. Als je belangstelling hebt, dan vind je hier informatie. Veel succes met de positieve verandering van je brein!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie, mindfulness, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Regelmatige meditatie verandert het brein

  1. Pingback: Inspirerende mensen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.