SAMEN LEVEN

Ik ben net terug van Pinkpop, heb genoten. De muziek, mensen, de entourage, de sfeer. Zelfs de regenboog in de regen bij het slotconcert van The Foo Fighters was bijzonder. Die paar druppels namen 60.000 mensen of meer daarbij voor lief.

Waarom voel ik de noodzaak om je dit te vertellen? Dat komt volgens mij om wat het elke keer weer (ik kom er vaak, bijna elk jaar) met me doet: ik leer weer waar wij als mensen toe in staat zijn. Tot SAMEN LEVEN. We gunnen elkaar op die momenten alles!

Als ik op zo’n mega-evenement ben, geniet ik oprecht van de mensenmassa. En van hoe mensen met elkaar om kunnen gaan. We startten op zaterdag met enorme wachtrijen, van misschien wel een uur. Er kropen heel wat mensen voor, waaronder ik met mijn gevolg, excuseer. Ik heb geen enkel protest gehoord, boos gezicht gezien. Ik heb ook per ongeluk op iemands tenen gestaan, op haar mooie slippervoeten. Het deed haar ongelofelijk zeer. ‘Het geeft niets’, dat is het enige wat ze daarover, met een gepijnigde glimlacht tegen me zei.

Ik geniet, en ik verbaas me. De muziekvoorkeur, daar is iedereen vrij in. Als je niet van Pinkpop-bands houdt, dan ben ik, en de meeste PinkPop-gasten met mij, de laatste om je daar scheef op aan te kijken. Ik verbaas me over het feit dat dit soort van SAMEN LEVEN op deze momenten zo goed kan en op andere helemaal niet!

Ook daar heb ik persoonlijke voorbeelden van: van de recensie in de Volkskrant over de abominabele muziekkeuze van onze zeer ervaren voorman Jan Smeets, die de verkeerde bands contracteerde, ze op de verkeerde momenten liet spelen en zoveel kanjers van bands links liet liggen. Lees via Twitter de commentaren van Pinkpop-gangers over het festival via #pp11 en bekijk wat zij ervan vonden.

Wij, mijn geliefde en ik, hadden tussen de bedrijven door een belangrijk familiefeest. Ideaal voor het persoonlijk recenseren van PinkPop. Zoals door die gespreksgenoot die ons ervoor waarschuwde dat er maar eens 10 mensen hoeven te zijn die het slecht met de mensheid voor hebben om het festival te doen ontploffen.

Intussen draaide de wereld gewoon door. Met protesten tegen alles wat mis is in de wereld. Zoals met Griekenland, EHEC, illegalen, cultuur-subsidies,… Dat is ook een vorm van SAMEN LEVEN.

Maar wat maakt dat ik, en met mij 59.999 anderen, genoten hebben van het afgelopen weekend en anderen niet?

Bekijk ook:

#pp11 op Twitter

Het Anti-Klaagboek van Bart Flos

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie met de tags , . Bookmark de permalink.

2 reacties op SAMEN LEVEN

  1. Pingback: SAMENLEVEN 4 – Buitenkunst | Ilja's Blog

  2. Pingback: SAMENLEVEN 5 – Lowlands #ll11 | Ilja's Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.