SAMENLEVEN 3 – Tour de France

De ervaring waarin ik je nu wil meenemen is van een tijd terug, toen ik op vakantie was. Het lijkt nu niet meer actueel. Voor mij is dat het wel, ook vanwege de negatieve gebeurtenissen in Londen. Dat gaat ook over samenleven, maar dan  in de slechtste zin. Ik wil je deelgenoot maken van positieve ervaringen. Komen ze van dezelfde kant? Ik zou zeggen: tel de 10+ verschillen.

Nyons

We zijn in Nyons naar de Tour de France gaan kijken. Op een vlak stuk, weliswaar na een bocht, maar het peloton (ze waren er al een uur na de start) was in een vloek en een zucht voorbij. En er waren enorm veel toeschouwers, gigantische lange files om uit het gedrang weg te komen.

Het samenleven liet zich daar van zijn beste kant zien. Iedereen keek er blijmoedig om zich heen. Niemand mopperde, schold, keek verongelijkt. We keken in drie rijen achter elkaar naar voorbij racende wielrenners. We parkeerden onze auto’s op een smalle weg in 2 km. achter elkaar en wachtten lang en geduldig voordat we konden wegrijden.

En waarom?

Waarom willen mensen zo graag samen zijn? Waarom willen ze zo graag hetzelfde doen? Waarom kiezen ze voor een evenement als de Tour de France, om daar, hutje mutje, in een flits, over elkaar heen buitelend, iets van de wielrenners in real time te kunnen zien? Wie van die toeschouwers hebben de rest van de etappe gezien? Ik, maar wel op de Franse televisie, op het terras van de camping waar ik was. Ik heb niet alles meegekregen, maar één ding weet ik nog wel: Thor Hushovd won.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, plezier. Bookmark de permalink.

5 reacties op SAMENLEVEN 3 – Tour de France

 1. Stan Lenssen schreef:

  We komen graag bij elkaar om feest te vieren, iets moois mee te maken of samen iets prachtigs op te zetten.
  Maar soms verliezen we ons verstand. Dan komt de aap weer boven in de jungle van de grote stad.
  Mensen zijn een beetje maf Ilja.

  • iljas schreef:

   Stan, misschien heb je gelijk. Ik wilde met deze tekst laten zien dat veel mensen samen met dezelfde drive ook positief kunnen samen zijn. Ik heb nog meer voorbeelden. Kom ik in de komende weken op terug.

   • Stan Lenssen schreef:

    Hoi Ilja,
    Ik vind het een mooie gedachte dat jij juist de positieve kant wilt laten zien.
    Ik zie uit naar wat je in de komende weken publiceert. Lekker om te lezen.
    Succes!
    Oh, en tot volgende week 🙂

 2. Pingback: SAMENLEVEN 4 – Buitenkunst | Ilja's Blog

 3. Pingback: SAMENLEVEN 5 – Lowlands #ll11 | Ilja's Blog

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.