SAMENLEVEN 5 – Lowlands #ll11

Belevenis

Het is voorbij voor dit jaar, Lowlands. Voor mij was het de eerste keer en het was een belevenis zoals hij hoort te zijn in termen van event marketing. Voor ieder wat wils, van alle markten thuis. Op Lowlands staan veel stands, wordt er veel heen en weer gelopen, lopen er nog meer rare outfits en creaties over het terrein.

Food for Thought

En, ” Food for thought”, aldus Bart, over de optredens op het festival. Er is veel te noemen dat past in deze opmerking. Ik houd het bij een paar. We hebben onder meer Erwin Olaf, Bas Heijne, de gebroeders Fretz gezien en gehoord.

Wat pubers met elkaar delen en deelden

Wat wat mij betreft frappant is, is dat de post-pubers van nu zich met hand en tand verzetten tegen wat nu doorgaat voor de gevestigde orde. ‘Het wordt tijd voor meer hoffelijkheid’, aldus de 50-er Erwin Olaf. Hij geeft toe zich op gewaagd terrein te bevinden. Maar hij wil gewoon niet dat gebruikers verkeersregels mijden. En dat zwakkere partijen slachtoffer worden van de grofheid in de samenleving. Logisch, toch?

De pubers van vroeger, die zich toen afzetten tegen hoe het volgens hun ouders hoorde, zijn nu aan de macht. De pubers van nu (waarschijnlijk de meerderheid die op Lowlands aanwezig was)  zetten zich af tegen de gevestigde orde van nu. Laten we het samen doen, laten we lief zijn voor elkaar, belangstelling hebben voor de ander, in plaats van ervan wegkijken en er het jouwe van denken. En laten we dat ook doen als het festivalseizoen te einde is. Dat is wat Lowlands 2011 mij heeft laten zien, buiten de muziek en andere optredens, in termen van SAMENLEVEN.

Lees ook:
SAMENLEVEN – Pinkpop
SAMENLEVEN 2 – Vriendschap
SAMENLEVEN 3 – Tour de France
SAMENLEVEN 4 – Buitenkunst 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, plezier met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.