SAMENLEVEN 2 – vriendschap

Ik was nog niet klaar met mijn gedachten over SAMENLEVEN, na mijn blog over Pinkpop. Ik voel de behoefte om enkele voorbeelden die mij inspireren met je te delen. Het zijn simpele voorbeelden en misschien kan ik jou hiermee ook inspireren. Hebben we het er later wel over waarom SAMENLEVEN voor mijn gevoel hierbij telkens centraal staat, en natuurlijk wat dat dan is!

HVM Fairplaycup

Het is nog niet zo lang geleden dat we elkaar ontmoetten, tenminste voor een deel. Via via kwamen we elkaar tegen en aanvaardden we de uitnodigng voor een optreden van Juicy Lucie, een coverband waarin Sanny  uit inmiddels de vriendenclub, zingt. Vrij kort erna hebben we samen gegeten, gebarbecued, 5 stellen met 12 kinderen.

Een van ons stelde voor om een eetclub op te richten. Dat hebben we gedaan en daar hebben we al een paar keer pret van gehad. Let op: dit is misschien drie maanden gaande en ik ben nog niet klaar met het hele verhaal. Met dezelfde groep besloten we mee te doen aan de familiehockeydag van HVM. We waren uiteindelijk met meer dan twintig deelnemers, voor een zestal, dus we hebben maar meegedaan met twee teams. En ‘guess what’, we wonnen de eervol verdiende HVM Fairplay Cup! Wat waren we blij met z’n allen. Op de camping in onze woonplaats waar we waren neergestreken, hebben we er al veel plezier van gehad. Door even niet opletten ging de HVM Fairplay Cup, een wisselcup, weg. Soms komen we hem weleens op foto’s tegen, maar hij is weg! Je snapt natuurlijk dat mensen er schande van spreken. Zo’n eervolle cup en er dan zo onzorgvuldig mee omgaan!. We hopen dat hij er bij de volgende familiedag weer is.

Vrije Werkkring

En dan nog de inspanningen van Stan Lensen en van vele anderen om samen vorm te geven aan de schrijfflow in de Vrije Werkkring. Ik begon met deelname aan de Vrije Werkkring in Eindhoven. Dat was leuk! Samen met twee andere zuiderlingen pleitten we voor een Vrije Werkkring in Maastricht. De eerste heeft inmiddels plaatsgevonden en volgens mij vond iedereen het er erg inspirerend en leuk. Ik laat Stan er graag zijn verhaal over doen. Er is geen woord van wat hij hier vertelt over gelogen. Doe je mee?

Ik had het over SAMENLEVEN, de positieve uitstraling ervan. Samen iets zijn en doen waar je ook samen ‘happy’ van wordt. In de gevallen die ik  je hierboven als voorbeeld gaf, was weinig doelgericht om dit SAMENLEVEN te ‘regelen’. Natuurlijk, je doet iets omdat je het leuk vindt, maar het resultaat is altijd een kwestie van afwachten. En een kwestie van er niet te zeer mee bezig zijn. Is het misschien omdat hier geen pretenties aan vast zitten? Althans niet de pretenties van SAMENLEVEN? Ik vergelijk het met bijvoorbeeld de blijdschap en trots waarmee sommige mensen hun auto’s tonen. Wie leeft hier samen met wie? En is hier evenveel / meer / minder pret aan dan wat ik net vertelde? Voor wie?

Ligt het aan mij dat ik zo geïnspireerd word door SAMENLEVEN zonder pretenties? Ben ik zo snel tevreden? Ben ik toevallig steeds op het goede moment op de goede plek? Dat geloof ik niet. Ik denk dat iedereen weleens dit soort momenten tegen komt waar hij of zij blij van wordt. Dit zijn mijn voorbeelden. Heb jij die ook? Wil je ze delen? Wil je er anderen blij mee maken? Reageer. Als je ze deelt, dfoe jer anderen misschien ook een plezier mee. En anders: hou ze voor jezelf en geniet!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in communicatie, plezier met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar SAMENLEVEN 2 – vriendschap

  1. Stan Lenssen schreef:

    Dankjewel Ilja voor je stukje over de Vrije Werkkring. En dan nog in zo’n mooie context over Samenleven. Ben erg blij met jou als bruggenbouwer in de kring. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.