Sneeuw ervaren – met aandacht

Er ligt sneeuw!

Zelfs hier in Limburg ligt er sneeuw. Mijn geliefde was deze week een paar dagen in het westen van het land en die vertelde over de ervaringen daar, waar ze al eerder sneeuw hadden. Wat mij betreft, ziet de wereld er zo prachtig uit. En over sneeuw in Nederland en over de gevolgen die dat heeft, is al veel gezegd en geschreven. Ik doe er graag een schepje boven op. Want weet je nog, dat ik geblogd heb over alledaagse mindfulness-activiteiten?

Lopen met aandacht is er zo één

En om dat te ervaren in de sneeuw,is extra bijzonder. Zoek een plek waar de sneeuw nog vers is. Waar je het voelt als je een stap zet. Voel (extra) hoe het kraakt onder je voeten. Voel hoe je voeten zich afwikkelen ion de sneeuw.

Voel hoe sneeuw in je handen voelt.

Maak er een sneeuwbal van. Voel de substantie van de sneeuw en voel hoe het voelt in je handen.Voor als je er niet van houdt: typisch geval van een nadeel dat ook een voordeel kan opleveren. Geniet ervan!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.