Sta jij alleen in de douche?

Komt het jou ook bekend voor dat je al douchend met heel veel dingen bezig bent?

Ik denk het wel, want wanneer ik dit voorbeeld aanhaal omdat het ons iets vertelt over hoe onze aandacht versnipperd wordt door heel veel, zie ik om me heen heel veel knikkende, vaak ongemakkelijke gezichten. Ik geef je weer dat beeld voor jezelf over mindless of mindful douchen, in dit blog. Dus, graaf nog eens in je binnenste en denk na over hoe dat bij jou werkt.

Als je onder de douche stapt, wie gaan er dan met je mee, of wat?

We zijn gewend om continu bezig te zijn met wat er gebeurd is of wat er moet gebeuren, met wie. En dan het liefst met de minder leuke gebeurtenissen.

Ken je dat, dat nare dingen blijkbaar altijd wat zwaarder wegen dan leuke dingen?

Ik heb pas een leuke bijeenkomst gehad, er waren leuke mensen en leuke gesprekken. En er waren ook een paar mensen die ik niet zo leuk vond. En laat juist die mensen, als ik niet oppas, bij mij onder de douche komen staan!

En weet je wat? Ik wil alleen douchen, zonder al dat gepieker aan mijn hoofd, gedachten, plannen, herinneringen, fantasieën! Het kan wel, weet je dat? Mindfulness leert je om weer meer te kunnen genieten van  het warme water over uw lijf en door uw haren, de goede geur van de douchegel die u gebruikt. U doucht zich hier en nu. Daar gaat mindfulness over, over hier en nu leven. Dat klinkt zo logisch en we zijn er met zijn allen zo slecht in! Want een ongemakkelijk gezicht is nergens voor nodig als je weet dat wat we allemaal, ik ook, regelmatig doen, menselijk is. Met mindfulness kunnen we kiezen voor wat we willen en herkennen we onze gedachten en aandacht beter.

Wat mij betreft is het zeker dat aandacht voor hier en nu ons ook helpt bij het nóg meer genieten van momenten. Daar houd ik me mindful graag mee bezig.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, plezier met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Sta jij alleen in de douche?

  1. Pingback: Probeer het eens – hier en nu

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.