Terug van vakantie

Ik ook. Levend. We hebben een geweldige vakantie gehad, ruim vier weken lang. We zijn op prachtige plekken geweest. Maar… vanwege mijn ziekte was het te zwaar. We zijn met de VW bus gaan trekken, langs de Franse westkust tot in Spanje en daarna naar de Ardeche. Ik had voor het eerst problemen met de extreme warmte. De VW bus is mooi, maar de opstapjes zijn hoog, er is plek voor twee pitten om op te koken en er is geen airco.

Wat te doen?

Voor de toekomst ga ik in het hoogseizoen niet mee op vakantie. De aanhang misschien wel. Ik wilde nu mee om iedereen een plezier te doen en om zelf plezier te hebben. Dat is ten dele gelukt. Dus kan ik nu nog genieten van het feit dat iedereen mee was, dat we op prachtige plaatsen waren en dat we mooie herinneringen hebben. Ik wil niet aan de airco, daar ben ik teveel milieu-nerd voor. Maar ik wil wel los van anderen niet mee op vakantie gaan.

Wat wel helpt

De Overcoming MS-aanpak (OMS). Die voer ik nu weer opnieuw in, helemaal. Ik hoop dat het me vooruit helpt.

 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.