Tijd voor bezinning – vrij denken en doen

Doe jij mee? Of kijk je wenkbrauwen fronsend naar al die rare mensen? Of krijg je er he-le-maal niets van mee (in een ander landsdeel of op wintersport, bijvoorbeeld)?

Met carnaval in het zuiden trappelend voor de voordeur, en geweldig weer, is het hier in ieder geval tijd voor iets anders. Ik doe mee, leuk, iets anders, maar ook omdat ik stiekem denk dat deze tijd vooral bedoeld is voor de inluiding van het voorjaar, nieuwe tijden, nieuwe dingen. Ik meng me in de menigte en geniet van even iets heel anders.

En meteen erachteraan ga ik nog meer anders doen. Met mijn dochter van 10 (ja, let wel, er is hier wel volk in huis) ga ik naar Venetië. Maar eigenlijk heb ik al stappen richting nieuw en anders gezet. Bronnen van inspiratie raad ik ook aan jou aan. Lees bijvoorbeeld tips van Lenig denker Sigrid van Iersel over hoe je op nieuwe ideeën komt. De meeste tips (meer dan 100!) die ze noemt, zijn herkenbaar. Tweede, grote inspirator is voor mij Vrij Werker Stan Lenssen met SayEBusiness. Zijn concept heeft mij geholpen om te komen tot mijn eigen concept: vrij denken en doen. 

Waarom hetzelfde? Vrij werken gaat over:

  • gemotiveerd zijn en blijven,
  • het leuk maken en houden van ondernemen,
  • hoe je om kunt gaan met tegenslag.

De emotionele kant van het hebben van een bedrijf, spreekt me in het concept van de Vrije Werker zeer aan.

Waarom anders?

Ook al geeft hij het meermalen zelf aan, de werker die Stan Lenssen zichzelf noemt, geniet van die omstandigheid. Maar werken heeft wat mij betreft een bepaalde connotatie die mij minder aanspreekt. Het woord en de uitdrukking alleen is voor mij wat te betekenisvol en heeft het imago van ‘voor de kost’. Terwijl ik graag de nadruk zou willen leggen op de vrijheid en de eigen denk- en doestijl. Ik heb vaker geblogd over ‘design your own life‘. Dat is mijn visie op vrij denken en doen.

Ik kom hier, na mijn aangekondigde bezinningsactiviteiten nog op terug!

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in plezier met de tags , , . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Tijd voor bezinning – vrij denken en doen

  1. Stan Lenssen schreef:

    Dankjewel dat ik een inspirator voor je ben. Wat mooi om te lezen. Spannend om te zien hoe jouw concept zich gaat ontwikkelen. Vrij denken en doen is een “way of life” net als het vrije werken. Ik zie je binnenkort weer. Geniet intussen van Carnaval en Venetie. Ook een heerlijke vorm van vrij denken en doen :-))

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.