Waar?

We hadden het over vragen. ‘Waar’ is bijzonder. Je denkt misschien aan een plaatsbepaling, maar het kan ook over gelijk of over ongelijk gaan. Of over liegen.

De laatste tijd verneem ik in gesprekken over ‘waar’heden waarvan gesprekspartners overtuigd zijn dat ze waar zijn. Dat hoor ik vaak. En ik ben via Netflix een serie aan het volgen waar nu ‘liegen’ centraal staat. Volgens mij is het wel heel bekend hoe dat werkt. ‘Normale’ mensen liegen veel of weinig. Autistische mensen zijn eerlijk. Kijk maar eens naar A-typical op Netflix.

Ik ben vrij eerlijk

Dat denk ik en daarover krijg ik vaak een negatief oordeel. Want ik ben snel en vertel makkelijk de waarheid.

Is dat schadelijk?

Soms komt dat hard aan. Zwijgen is misschien het best. Maar, dan moet het wel ‘waar’ Lijken! Dus, niet te veel meer vragen over waar of niet.

 

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.