Waarom doen we dat niet allemaal?

Dat denk ik wel vakerdenken

Ik denk dat de wereld er anders uit zou zien als we wat minder zouden vasthangen aan de toekomst of het verleden (zonder die uit het oog te verliezen, wel zo handig), maar meer aan wat er hier en nu met ons gebeurt. Natuurlijk heb ik het hier en nu over mijn stokpaardje, mindfulness. En omdat ik jou en iedereen dat gun, denk ik daar vaker aan: waarom niet iedereen?

Ter geruststelling

Onderzoeksresultaten zijn ronduit positief. Veel ziekenhuizen bieden mindfulness-cursussen al aan bij behandeling van verschillende patiënten en hun partners. Het lijkt wel een hype! Wel grappig, want vergelijkbare levenswijzen bestaan al eeuwig. Niet in het westen, want hier is vooruitgang prioriteit nummer één.

Dat kan

Zelfs in de gedachtengang van mindfulness kan dat. Een deel van ons wezen is nu eenmaal bezig met vooruit- of terugdenken. Waar mee gewerkt wordt bij mindfulness-cursussen is, dat een mens kan kiezen. Bewust kiezen voor hoe het voelt wat er hier en  nu gebeurt met je of voor verder- of terugdenken. Als je kunt kiezen voor hier en nu en voor jezelf kun je ‘stilstaan’ bij je geluk. Je kunt ook stilstaan bij je verdriet. Als je dat doet dan sta jíj erbij stil en hoef je geen ander erbij te betrekken. Probeer maar eens, ga maar eens voor je zelf na wat jíj voelt en vindt op zo’n moment zonder anderen erbij te betrekken. Heel begrijpelijk en makkelijk. Deden we dat maar allemaal vaker.

Ik geef basistraining Mindfulness, ook online:

– Basistraining in het zuiden van het land, 100 euro, 8 bijeenkomsten in kleine gezelschappen en tijdstippen in overleg
– Cursus online, MindfulnessmetIlja.nl, 75 euro

 Wil jij ook mijn training (8 lessen) volgen? MELD JE  AAN , doe er je voordeel mee en heb plezier!

bhoeddha-brug

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.