Waarom mind-mapping leuk en effectief is

mindmap 1Van rechts  naar  links en niet van boven naar onder

Mind-mapping is een zeer effectieve manier om informatie te verkrijgen en in en uit je hoofd te zetten. Mind-mapping is een creatieve en logische manier van het maken van aantekeningen, die je ideeën (brainstorm)  en dat wat je wilt of moet leren letterlijk op papier zet.

Alle Mind-maps hebben enkele dingen gemeen. Ze hebben een natuurlijke structuur qua organisatie, welke is gericht vanuit het centrum door het gebruik van lijnen, symbolen, woorden, kleuren en afbeeldingen volgens eenvoudige, hersenvriendelijke concepten. In klokvorm werk je informatie door. Ga maar na: je ogen staan naast elkaar en niet onder elkaar.

Een plattegrond, een klok – vooral: leuk

Eén simpele manier om een Mindmap te begrijpen, is door het te vergelijken met de kaart van een stad. Het centrum van de stad stelt het hoofdonderwerp voor; de grote wegen die vanuit het centrum leiden, stellen de belangrijkste gedachten in jouw gedachtegang voor; de kleinere wegen of vertakkingen staan voor jou tweede gedachten, enzovoort. Speciale afbeeldingen of vormen interessante herkenningspunten of relevante ideeën voorstellen.

De Mindmap is de uiterlijke spiegeling van je eigen natuurlijke gedachtegang, gestuurd door een krachtig grafische proces, welk de belangrijkste sleutel naar het ontgrendelen van jouw dynamische hersenpotentiaal vormt. Je gebruikt de ronde vorm, beelden, kleuren.

Je brein werkt beter

brein

Wanneer je over de natuur en de werking van je geheugen leest, en wat het brein verder voor belangrijke taken draagt, zul je beseffen dat de Mind-Map  je een hulpmiddel geeft,, ingezet om je te verleiden, verblijden, stimuleren en om je uit te dagen. Je zult enkele verbazingwekkende feiten over je brein en haar functie te weten komen, en je zult de eerste grote stappen in de weg naar vrijheid in je gedachten zetten dankzij Mind-Mapping.

Bron: www.mind-mapping.com

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.