Waarom?

De volgende vraag. En veel voorkomend. En vaak suggestief.Vaak leidt de ‘waarom’-vraag naar: “ja, maar…”

Herkenbaar?

Misschien doe je dat zelf nooit, maar je kunt wel zo’n reactie krijgen. ‘Waarom’ kan ook gebruikt worden als aandacht of nieuwsgierigheid. Dát vind ik zelf leuk. dan wil ik of jij meer. Ik merk dat het prettig is om over vragen na te denken. En dat het prettig is om het antwoord niet al op de achtergrond te voelen. Dat maakt mijn leven een stuk prettiger.

Mindfulness

Gisteren gaf ik mindfulness-training aan MS-dames. Het biedt ons allemaal antwoorden op dingen waar we met onze ziekte tegenaan lopen. Daarbuiten ook. Ook ‘gewone’ stervelingen hebben ‘waarom’-vragen en lopen tegen zaken aan die hen niet bevallen. Waarom? Mindfulness biedt mij een redelijk antwoord, en nóg ben ik soms ontevreden of ongelukkig. Tijdelijk, gelukkig.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.