Wat aandacht met je doet

In Amerika staat de wereld op zijn kop door Halloween. Begin volgend jaar is er hier weer carnaval. Mijn nichtje van vier is graag prinses of ballerina. We hebben allemaal herinneringen, mooie of slechte. Neem eens zo’n herinnering in gedachten: hoe voelde dat? Wat deed dat met je adem, met je lichaam, met de manier waarop je de omgeving ervoer? Wat doet dat nu met je?

Aandacht, dat kan helpen

Mindfulness heet me een handige tool gegeven. Het kan heel handig zijn om, op momenten waarop je, bijvoorbeeld stress hebt, je aandacht te richten op je ademhaling. Nee, even de tijd om te voelen welk deel van je lichaam rijst en daalt. Neem even de tijd om te voelen hoe dat voelt. Als je inademt, voel je dan de lucht koeler dan als je uitademt? Kun je de pauzes tussen in- en uitademing en tussen in- en uitademing voelen? En neem ook even de tijd om te voelen hoe je je, na je aandacht voor je ademhaling, nu voelt.

adem

Aandacht voor mooie of voor minder mooie dingen

Stress is een ding, maar mooie dingen kun je ook aandacht geven. En aandacht hiervoor kan het misschien nóg wel mooier maken. Dat wil je toch wel?

Probeer maar!

 

Je bent welkom op de volgende mini-retraite:

23 november tussen 15.00 en 17.00 uur 

of

26 november tussen 10.00 en 12.00 uur

De basisprijs is 12,50 euro

Meld je maar aan. Tot gauw

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.