Wat, als je 50 miljoen Euro krijgt?

dollartekenDat zou wat zijn, niet?

Het is een absurde gedachte; het is veel te veel ineens. Ik las het in ‘Time to ACT’ van Gijs Jansen en Tim Batink. De opdracht die ik jou ook wil geven os: denk eens na over de besteding van dat geld. Ga je daarmee je dromen verwezenlijken? Wat zijn je dromen? Wie delen wat jou betreft in je dromen? Wat zijn daarbij wat jou betreft de voorwaarden?

Dromen zijn fijn

Mooie dromen dan. Vaak komen ze niet uit, maar af en toe mooi fantaseren is leuk, vind ik. Ik heb ook hard gefantaseerd. Zo’n bedrag, zonder consequenties laat veel aan jezelf over. Het hielp mij om voor mezelf vast te stellen wat en wie de waarden in mijn leven zijn. Welke voorwaarden ik stel, aan mezelf en anderen die ik wil laten delen  in mijn fortuin. Goed om dat eens te doen zonder dat de kans hierop groot is. Ik ben Mark Zuckerman niet.dromen

En nu iets dichterbij de werkelijkheid:

Wat staat er op je grafsteen? Dat las ik ook in het boek van Jansen en Batink. Stel je voor dat je de tekst zelf mag bedenken voor je grafsteen. Dood gaan we allemaal een keer. En we, althan ik, willen een waardevol leven. En ik wil ook graag positief herinnerd worden. Hoe wil ik dan leven? Welke waarden wil ik doorgeven aan anderen? Ook leuk en waardevol om daar eens bij stil te staan. Blijft de vraag over of we die waarden ook nu al verwezenlijken, voor onszelf en voor anderen?

grafsteen

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie met de tags . Bookmark de permalink.

1 Reactie naar Wat, als je 50 miljoen Euro krijgt?

  1. Pingback: ‘Ik ben niet perfect’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.