Wat energie met mij en anderen doet

Het is alweer een tijd geleden dat ik voor het laatst blogde.  Ik had het over positief en negatief en over wat dat persoonlijk met energie doet.

Intussen is er veel gebeurd, hier

We waren drie en een halve week op vakantie. Ik moet zeggen dat ik dat errug lang vond. Maar.. we hebben wel leukd dingen gedaan en mooie dingen gezien. En daar krijg ik nu energie van. In mijn geval is het nog belangrijker dan voor anderen dat ik ergens energie van krijg.

En weet je waar ik nog meer energie van krijg?

Camino1

 

 

 

 

 

 

Het klinkt misschien vreemd, maar mij helpt het wel met energie: mijn lief is voor een maand weg, op pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Voordat hij weg ging, waren omstanders heel negatief over zijn plan. ‘ Waarom doe je dat in een tijd dat je geld kunt verdienen? Waarom zo lang? Hoe redt Ilja het dan?’ Maar goed, nu is hij weg en de rust op het front van kritiek is weergekeerd. En B. blogt onderweg erg beeldend op: camino.elkeweek1verhaal.nl. We hebben soms rechtstreeks contact en hij sms-t elke dag. En ik ben jaloers (dat kost weer wat energie). Nu, nu hij weg is, hoor ik veel positieve reacties. Wat zouden anderen graag zijn voorbeeld volgen. Maar ja, het werk of het gezin. Ach ja, ieder zijn ding. Maar mij geeft het wel energie om hem gelukkig op weg te zien en te weten. Positief, dus.

Camino2

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in energie met de tags , , . Bookmark de permalink.

2 reacties op Wat energie met mij en anderen doet

  1. Anita Frantzen schreef:

    Ik lees mee! En vind het leuk op jouw blog te lezen dat jij ook energie krijgt van Barts tocht! Groetjes Anita

  2. Ilja schreef:

    Goed om te lezen dat ik meelezers heb 😉

    Groet, Ilja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.