Wat meditatie met je brein doet

Mediteer jij wel eens?

Gewoon doen. Het geeft je even rust en tijd en aandacht voor jezelf én het ontwikkelt je brein. De heer Jellinek, hoogleraar behandeling van MS, schrijft minimaal een half uur meditatie per dag voor. Blijkbaar is het goed voor de gezondheid. En als je (nog) niet ziek bent, dan kan het je nog veel opleveren. Amerikaanse onderzoeken (waaronder van het Brain Search Center aan Harvard University) weijzen uit dat dagelijkse meditatie de linker- en de rechterhersenhelft beter met elkaar verbindt. Zo kunnen de functies van beide helften elkaar opvangen.3-12

Heb jij, net als ik, moeite je aandacht erbij te houden?

Dat is niet erg. Af en toe een gedachtensprong gebeurt iedereen weleens. Maar ik geef de voorkeur aan geleide meditaties. Het stikt ervan op internet, zó veel, dat ik je geen specifieke hyperlink ga geven. Dan mis je misschien dat wat jij leuk vindt.

Maar, gun jezelf regelmatig rust en aandacht voor jezelf met meditatie. Een halfuur op een dag van 24 uur is te overzien, toch?

 

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, meditatie, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.