Wat mindfulness kan doen in de feestdagen

Sinterklaas en de kerst komen er aan. Ik zag er altijd tegen op. Jij ook?

kerstboom

Inmiddels heb ik dat minder

Ook door mindfulness. Het helpt mij om een goed gesprek te hebben met anderen en te genieten. Kijk maar eens om je heen. Heb het even niet over de cadeaus die moeten opvallen of het eten, of de kerstboom of de outfit. Heb het over de aandacht die jij voor anderen hebt of anderen voor jou. Hier en nu. Het is winters dus neem de tijd om even rustig te observeren en te ervaren. Ik ben met een streng dieet bezig vanwege mijn ziekte (secundair-progressieve MS) en bij dat dieet hoort ook meditatie. Het heeft niets met eten te maken, maar het is wel zo dat regelmatige meditatie extra grijze cellen in het brein opleveren. MS is een brein-ziekte en dat past daar dus goed bij. Extra breincellen zijn welkom. En regelmatige meditatie geeft mij de mogelijkheid om hier en nu aandacht te hebben voor zaken om mij heen en om ervan te genieten.

Dat is toch de bedoeling van de feestdagen?

Vergeet dat niet. Geniet ervan, hier en nu. Als je wilt, kan ik je helpen om dat te doen. Ik nodig je uit voor een introducieles mindfulness, 1 op 1. Je kunt bekijken of het iets voor je is en als dat zo is, maken we afspraak voor de hele cursus, 8 lessen mindfulness incl. een cursusmap en geluidsbestanden voor 160,- euro. Je kunt er ook voor kiezen om de lessen online te doen met mindfulnessmetIlja voor 75 euro.

boedhabrug4-234x300

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, MS met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.