Wat Mindfulness voor jou, als ZZP-er kan betekenen

Leuk hè, ZZP-er zijn?

Jij hebt, net als ik, gekozen voor een beroep als ZZP-er, zelfstandige zonder personeel. Ik begrijp waarom je die keuze zou kunnen maken. Het is misschien dezelfde reden waarlom ik die keuze heb gemaakt. Als je je opdracht succesvol hebt vervuld, dan mag je jezelf op je borst kloppen. Het was jouw verdienste! Als je geen succes hebt, dan kun je alleen jezelf streng aankijken in plaats van over je schouder wijzen naar een ander. Jammer dat je geen succes had, maar als je net als ik in elkaar zit, dan houd je graag de verantwoordelijkheid bij jezelf.

Maar… heb je niet ook nogal veel, en soms zinloos werk, als ZZP-er?

Inderdaad, ik wil het niet mooier laten uitzien dan het in werkelijkheid is. Want de administratie moet ook worden gedaan. En financieel staat er niet elke maand dezelfde som geld op je bankrekening. Met een beetje geluk (of, meer dan dat) verdien je maandelijks genoeg naar je zin, maar zorgen houd je wellicht tóch. En, heb jij het ook niet zo met marketing, netwerken en acquisitie om je werk binnen te halen?

Hoe blijft je werk als ZZP-er iets waarvan je kunt genieten en waarmee je gelukkig bent?

Let wel, misschien ben je dat en krab je op je hoofd over die bemoeizucht van mij. Ik wil me niet met je bemoeien. Ik kan je wel vertellen dat ik zelf die zorgen wel had, nog steeds, op een milde manier. Want ik heb veel baat bij beoefening van mindfulness. Het leert me keer op keer om stil te staan bij wat er hier en nu is en bij waar ik van kan genieten. Ik kan beoordeling loslaten en ik heb mijn creatieve vermogen aangescherpt. Daarnaast kan ik me veel beter concentreren op dat waar mijn aandacht echt naar uit moet gaan, op het juiste moment. Dat, in plaats van me zorgen te maken over zoveel dingen waar ik als ZZP-er mee te maken heb, of wat me weleens zou kunnen overkomen. Ik ben ervan overtuigd dat ik als ZZP-er mijn geluksfactor kon verhogen met mindfulness. Wil jij daar ook meer van weten? Ik nodig je uit om contact met me op te nemen voor uitleg en een eerste oefeningen wat Mindfulness is in een afspraak die jou en mij past.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness, plezier. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.