Wat Mindfulness voor jou als ZZP-er kan doen – in drukke tijden en met de crisis op de loer

Heb jij ook last van crisistijden?

Moet jij ook vaak in je portemonnee kijken of Bruin het nog wel trekt? Nu misschien nog wel, maar straks… Vind je nog troost in de situatie waarin mensen om je heen verkeren? Ach wat, je gaat gewoon wat harder werken. Vooral als je zelfstandig ondernemer bent, weet je dat het erbij hoort. Gewoon, geen vakantie, geen vrije tijd. Als er geen werk is, dan heb je vrije tijd genoeg. Genoeg tijd om te piekeren. En mindfulness? Dat is nu niet aan jou besteed. Geen geld in het vooruitzicht, geen tijd.

Wat helpt je dan wel?

Geen crisis, natuurlijk, dat helpt misschien. Of een geweldig idee waar al je klanten om staan te springen, of zo… Dan heb je alles weer onder controle en dan ben je weer ‘happy ever after’. Maar weet je wat? De crisis is voorlopig niet weg. Vooruitkijken en hopen helpt nu nog niet. En ken je het gedicht:

Yesterday is history
Tomorrow is a mystery
Today is the present. That’s why they call it a GIFT

Kijk maar eens diep in je binnenste. Jij bent waarschijnlijk ook, net als ieder ander mens, bezig met de toekomst (de crisis?), je verleden, zorgen, plannen. Met van alles, maar: geniet je ook van dit moment? Van de koffie die je drinkt, van een goed gesprek met je vriend of vriendin dat je op dit moment hebt, van het lezen van dit blog…?

Mindfulness leren kan jou, als ZZP-er helpen. Het kan je helpen, hier en nu. Het kan je helpen om:

  • je te concentreren
  • te genieten van dit moment
  • creatief te denken
  • dit moment naar waarde te schatten
  • je onderneming als ZZP-er tot een succes te maken en te laten blijven.

Kijk hier maar eens wat mindfulness is en hoe het kan helpen.

Hoe dan? Hoe ik jou help, graag?

‘Ja’, zul je denken, ‘dan is het crisis en heb ik het druk, waar haal ik tijd en geld vandaan, áls ik het al zou willen, om Mindfulness te gaan doen?’
Ik begrijp je probleem. Als ZZP-er weet ik waar we ons druk over maken. Daarom bied ik je mindfulnessmetIlja aan. Dat is een online Mindfulness Based Cognitive Training (MBCT) waarin je zelf kunt bepalen wanneer je er tijd voor vrij maakt én je betaalt er een crisisprijs voor: 95 euro. Voor 95 euro leer je mindfulness in je eigen tijd en ga je effectief mindfull door je eigen leven, ook als ZZP-er, ook in crisistijd.

Ik weet niet of je mij kent, maar ik kan je zeker zeggen dat ik als persoon én als ZZP-er veel voordeel heb van het feit dat ik mindfull door het leven ga. Dat geldt ook voor andere cursisten die ik heb begeleid. Om eerlijk te zijn: soms ben ik ook weleens niet mindfull, dat is menselijk. Het helpt me wel om  elke keer weer zaken met aandacht te benaderen en alles in ware proporties te zien, ook in crisistijd. En het helpt me om als ZZP-er de juiste keuzes te maken, zodat ik 0overeind blijf, ook in crisistijd. e. En zeg nou zelf: zo modderen we allemaal aan, met voorspoed (hetgeen we vaak vergeten te omarmen ) en met tegenspoed. Mindfull leven helpt mij om ermee om te gaan en om de positieve dingen in het leven, hier en nu, daadwerkelijk, te omarmen.

Wil jij dat ook?

 

Meld je aan om de cursus mindfulnessmetIlja te volgen. Ik help je graag op weg.

Lees ook:

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in aandacht, mindfulness met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.