Welk masker draag jij?

maskerWeer wat mij betreft enkele treffende citaten:

Iemand die zich voortdurend genoodzaakt voelt zich te gedragen naar regels die niet in overeenstemming zijnet zijn inborst, leeft psychologischgezien boven zijn stand, en kan in wezels hypocriet worden bestempeld, of hij zich nu bewusten van deze ongerijmdheid of niet. – Sigmund Freud

Soms weten mensen het masker dat ze zich hebben aangemeten perfect te dragen, dat ze na verloop van tijd degene worden die ze lijken.– W. SomersetMaugham

Dat laatste issoms ook een beetje de vraag. Voor de maskerdrager zelf misschien (Mrs. Bouquet van ‘Keeping up Appearances’, bijvoorbeeld), maar voor de toeschouwers?

We dragen allemaal weleens een masker

Ik ook, daarvan ben ik overtuigd. We meten ons allemaal weleens een imago aan, al is het alleen maar omdat we denken zo te zijn. Ik doe het wel, soms, onbewust, maar liever niet. Beslis jij maar wie ik ben. Ik ben wie ik graag ben.

Je bent welkom op de volgende mini-retraite :

23 november tussen 15.00 en 17.00 uur 

of

26 november tussen 10.00 en 12.00 uur

De basisprijs is 12,50 euro

bhoeddha-brug

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in meditatie met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.