Wie vraagt?

‘With perfection you and I would not exist’

Stephen Hawking is dood. Hij heeft me laten zien dat er ondanks zijn ziekte toch nog mogelijkheden zijn.Dat geldt ook voor de kandidaten bij de Paralympics. Zij moeten heel hard werken om te presteren. En ze krijgen minder aandacht dan hun mede-kandidaten bij de gewone Olympische Spelen.
Hier gaat Mindfulness over. Doe dat wat je wilt en wat je denkt te kunnen.

Hersenz en vragen
Weet je nog dat ik het in de vorige blog over vragen had? Daar wil ik nog even over doorgaan. Don verdaag had ik begeleiding bij Hersenz. Ik moest over een mat met blokken eronder lopen en kijken of dat lukte. Feedback vragen speelde daarbij en analyseren wat er nodig is om een mat veilig over te steken. Wat er ook bij kwam, was om hulp vragen. Dat heb ik uiteindelijk ook gedaan.

B vertelde mij een verhaal over iemand in de trein zat die blind was. En zij vertelde aan een ander hoezeer ze ongevraagd de hulp zat was. Mensen pakken haar zonder dat ze gezegd hebben, vast en gaan haar leiden naar…
Als je zoals ik ziek bent, dan zijn er mensen die al ongevraagd voor je beginnen te regelen. Daarom heb ik er zo’n moeite mee om te accepteren dat hulp goed kan zijn. Ik wil nog heel veel dingen zelf doen en ik vraag alleen maar om hulp als ik het echt nodig heb. Ik wil niet teveel weggeven omdat ik denk dat het mij ook terug zet in wat ik kan. Dus ik kan hulp vragen als ik het nodig heb, maar mensen die hulp willen bieden, zouden ook moeten vragen wat ik nodig heb.

Omdat ik veel niet meer kan, willen veel mensen mij helpen. Maar ik denk dat iemand als Stephen Hawking zo lang in leven is gebleven doordat hij vooral in zichzelf geloofde. En ik denk ook dat geldt voor de topsporters van de Paralympics. Daar heb ik respect voor. Zo wil ik ook zijn.

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in mindfulness, MS met de tags , . Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.