ZZP- Hoe beginnen?

10 Stappen op weg naar ZZP

Overweeg je serieus om je loopbaan op te starten of voort te zetten als zelfstandige zonder personeel (ZZP)? Of twijfel je nog?

Dan kan onderstaande link je wellicht een stapje verder helpen:

http://www.zzp-nederland.nl/artikel/stappenplan. Dit stappenplan laat in 11 stappen zien wat je te doen staat om en sprong in het diepe naar zelfstandigheid te wagen. Stap 11 is in mijn ogen facultatief. Met is misschien fijn, zonder kan ook.

Wat volgens mij belangrijk is, is dat je:

  1. weet wat je wilt en dit vastlegt in je ondernemingsplan of in ieder geval een duidelijke, eenvormige keuze maakt
  2. vasthoudt aan je plan, ook wanneer het even tegenzit. Denk erom dat alle ‘ grote’ ondernemers in meer of mindere mate tegen de stroom in hebben geroeid, tegen de gangbare opinie in.
  3. goed gebruik maakt van je communicatie, je netwerk en kijkt wat sociale media voor je kunnen betekenen om je doel te bereiken. Denk aan Facebook, Hyves, Twitter, blogging 😉

Mijn idee. Ik nodig je uit om aan de stappenlijst of aan mijn drie aspecten jouw argumenten toe te voegen. Wil je dat?

Over iljas

Ilja Aussems is mijn naam. Ik ben specialist in "een goed gesprek met" Ik blog er elke week over, met mijn opleiding als communicatie-wetenschapper en mijn werkervaring als docent / trainer en adviseur bij de hand. Ik begeleid professionals die willen groeien in hun werk en/of privé. Ik ben jouw bruggenbouwer, train en begeleid je bij een goed gesprek met jezelf en met je doelgroep in je werk (klanten / cliënten, leerlingen, collega's, netwerk) en privé (jezelf, je relatie, je gezin).
Dit bericht is geplaatst in jongerencommunicatie. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.